Nukkekoti 1700-luvun tyyliin, A dollhouse manor in 18th century style, Ett dockhus i 1700-tals stil
Kartanon huoneet/ Rooms of the Manor (kesken/ in process...)
▼
keskiviikko 11. maaliskuuta 2015
Päivän ruoka/ food of the day (34)
Tänään valmistetaan perinneruokaa, pappilan hätävaraa. Yksinkertaisesti: käytä, mitä sinulta kaapista löytyy. Tarvitaan: korppuja, keksejä (esim. marie-keksejä), kaurakeksejä, kermaa, puolukoita, sokeria ja maitoa. Puolita keksejä ja pieni korppuja, vaahdota kerma, survo puolukat ja sekoita survoksen joukkoon runsaasti sokeria. Liota keksejä ja korppuja maidossa ja lado kerroksittain puolukkasurvoksen ja sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Toista kerrokset. Koristele kekseillä. Nauti!
Today we make a traditional dessert: vicary's makeshift. Simply put: use what you have. You need: dried bread/buns, wheat bisquits, oat bisquits, lingonberries, cream, sugar and milk. Half the bisquits and half/crumble the dried bread or buns, whip the cream and mash the lingonberries and add a lot of sugar with mashed berries. Soak the bisquits and bread in milk (but not to fully soft state). Put layered in a bowl: 1) bread and bisquits, 2) mashed lingonberries, 3) whipped cream with sugar and vanille sugar. Repeat the layers at least once. Decorate with bisquits. Enjoy!
What a delicious recipe, yummy, thank you :D! Your miniature dessert looks wonderful, well made!
VastaaPoistaHave a nice day,
Ilona
I Love your food of the day! They are so well made and always look so Delicious!
VastaaPoistaThanks Ilona and Daydreamer! The recipe works well in 1:1 scale as well. My children love this dessert.
VastaaPoista