torstai 16. heinäkuuta 2009

Poloneesipukuinen nukkeTämä on kartanon väen ranskalainen serkku Marie - pohjoismaalaiseksi kun hän olisi liian koreasti puettu. Päällään hänellä on silkistä tehty poloneesipuku eli päällyshame on rypytetty erilaisilla (monimutkaisilla) nauhasysteemeillä kolmeen osaan. Hihat ovat puuvilla ja ne on rypytetty niin ikään kolmeen osaan silkkinauhoin. Jalassa on puvun päällisosan silkkikengät, joissa on rokokoosoljet. Hiuslaite on muodinmukaisesti korkea ja näyttävä. Koristeena silkkirusetti ja jalokivi. Nukke (kuten muutkin nukkeni) on nukketaiteilija Taru Astikaisen valmistama.

3 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Ihania uusia pukuja! Kävimme muuten Anjalan kartanoa katsomassa, sieltä löytyy kustavilaista sisustusta, oletkos käynyt?
http://www.nba.fi/fi/anjalan_kartanomuseo
http://www.nba.fi/img/57cb3666.jpg

Tingeling kirjoitti...

Kiitos Lissu! Juu, olen käynyt, itse asiassa viime viikolla lomalla :) - se oli melkein viimeisimpiä museoviraston kartanoja, jossa en ollut vielä käynyt, pitänee siirtyä jo Ruotsin puolelle. Erityisesti tykkäsin keittiöstä ja yläkerran empire-kustavilaissalista. Kertaustyylien huonekalua ja esineistöä oli siellä myös mukavasti.

Lissu kirjoitti...

Olimme sitten siellä miltei yhtäaikaa :) Pidin siitä alakerran sinisestä makuuhuoneesta valkoisin kalustein ja toisen kerroksen keltaisesta salista. Alakerrassa oli kiva valkoinen lipasto, jota ilmeisesti käytettiin lisäksi matka-arkkuna, kun sen sai kahteen osaan ja siinä oli sivuilla kahvat...