tiistai 8. marraskuuta 2011

Puutarha, the garden
Mikä olisikaan sopivampi aika esitellä puutarhaa kuin pimeä marraskuu? Tässä on Pehr Kalmin oppien mukaan rakennettu 1750-luvun hyötypuutarha, jossa on suorat hiekkakäytävät, hyötykasveja ja koristekasveja kumpaakin omissa ruuduissaan (joskus myös sekaisin). 1700-luvun puutarhaa reunustavat marjapensaat ja hedelmäpuut. Koska puutarha on pieni, siinä on vain yksi omenapuu. Puutarha on päärakennuksen eteläpäädyssä ja siihen pääsee alakerran takaovesta.

Puuarhan kaikki kasvit on tehty kopiopaperista, langasta, massasta ja rautalangasta. Omenapuun runko on rautalankaa ja kipsiä.

What could be a more suitable time to present the garden than the dark November? Here is a productive garden built by 1750´s Peter Kalm's doctrines with straight sand paths, both kitchen and decorative plants in their own squares (sometimes also mixed). The 1700's garden was lined by berry bushes and fruit threes. Because this garden is so small, there is only one big apple tree. The garden is in the South end of the manor and you can go there through the downstairs back door.

All plants are made of simple copy paper, thread, cernit/fimo and wire. The trunk of the apple tree is made of wire and plaster.Näkymä sisältä kartanosta puutarhaan. A view from inside the manor to the garden.


3 kommenttia:

Hannele (Violet) kirjoitti...

Ihana puutarha! Taidokkaasti tehty!

Eliana kirjoitti...

A wonderful garden!

minttumeirami kirjoitti...

Kun rupesin suunnittelemaan oman nukkeotini puutarhaa, olin hyvin iloinen löytäessäni tämän sinun blogisi (joka on kyllä poikkeuksellisen mielenkiintoinen muutenkin) Hauska yhteensattuma oli sekin, että halusin potagerin omaankin puutarhaani. Sellainen on olemassa myös 1:1 koossa :) Keittiöpuutarha parhaimmillaan...