perjantai 11. marraskuuta 2011

Talvivalmisteluja, Preparations for the winter



Aika ampua hirvi. Talveen on syytä varautua metsästämällä luonnossa ja teurastamalla kotieläimiä. 1700-luvulla lihat säilöttiin kellarissa isoina paloina saaveissa ja palojen väliin laitettiin runsaasti suolaa ja lopuksi koko komeus peitettiin vedellä. Muutaman kuukauden ikäistä lihaa pidettiin vielä ihan tuoreena. Pippuria ja muita mausteita käytettiin runsaasti. Pihvin palanpainikkeena nautittiin usein olutta.

Time to shoot an elk. Preparations for the winter included hunting wild animals and slaughtering domestic ones. In 1700's meat was stored in big pieces in tubs and a lot of salt was put between individual pieces and finally water was poured over. A few months old meat was considered still fresh. However, a lot of pepper and other spices and herbs were used. Meat meal was served with beer.

Naudanlihaa, beef



Hirvenlihaa, elk meat

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihan uskomattoman hienoja, noi lihat on aika vaikuttavia :)

Mare kirjoitti...

Tulin vierailulle ja ihastuin kovin. Taidokkaita töitä sivukaupalla. Ei tule yhdellä lukemisella valmiiksi tämä retki.
Lihatynnyrit kyllä pysäyttivät, noilla sitä pärjää talven yli.
Itse onnistuin vastaavanlaisessa työssä liimaamaan lopulta keittiön pöytään kiinni koko yritykseni. Alusta vuoti, vaikka oli moneen kertaan varmistettu :) Aamulla ei sitten irti lähtenytkään.