sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Kaikki esi-isieni tuolit III: talonpoikaiset, All my ancestors chairs III: peasant style chairs, Alla mina förfädernas stolar III: allmogeliga stolar

Tuolisarja jatkuu talonpoikaisilla tuoleilla.

The presentation of chairs continues with peasant style chairs.

Stolserien fortsätter med allmogeliga stolar.


Järvsöstolen
Tämä on talonpoikaistuoli, jota on valmistettu jo 1600-luvulta lähtien, jolloin se oli aluksi yläluokan suosiossa. Sitä kutsutaan kahdentoista riuun tuoliksi sen monimutkaisen jalkakehikon vuoksi. Selkänoja kaartuu taaksepäin ja on yläosaltaan kaarevaksi muotoiltu. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Kartanossa tuoli sijoitettu piika-aittaan ja sen maalaus jäljittelee tuolin alkuperäistä maalausta.

Trebenastol
Tämä on lypsyjakkara 1100-luvulta. Vanhan ajan lattiat eivät olleet aina niin kovin tasaisia. Sen vuoksi kolmijalkaiset tuolit olivat käytännöllisiä. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Tuoli on maalattu kuluneen ruskeaksi. Se sijaitsee kartanon vajassa/ tallissa.

Nils Dacke stolen
Tämä on rensesanssityylinen tuoli. Vanhanmallisia tuoleja valmistettiin vielä kauan ns. muotikautensa jälkeen talonpoikaiskäyttöön. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Tuoli on maalattu sinapinkeltaiseksi ja se sijaitsee kotiopettajattaren maakuukammarissa.

Zornstolen
Tämä on Anders Zornin vanhojen talonpoikaismallien mukaan piirtämä tuoli. Tuoliin on usein kuuluut myös nahasta valmistettu tai kudottu irtotyyny. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Tuolipari on maalattu punaruskeaksi ja sijaitsee kartanon piikatuvassa.
1 kommentti:

dora kirjoitti...

Pues tambien bonitas son muy.