sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Kaikki esi-isieni tuolit IV: sekalaiset, All my ancestors chairs IV: miscellaneus chairs, Alla mina förfädernas stolar IV: stolar i olika stilar

Viimeiset tuolisarjan tuolit ovat eri tyylisiä.

The last part of chairs consists of chairs in different styles.

Den sista delen av stolar består av stolar i olika stilar.


Puderstol
Tämä on tyypillinen 1700-luvun huonekalu, ns. puuterituoli. Siinä istuttiin puuteroitavana ja muutoinkin meikattavana ja kammattavana toiletin aikana. Puuterituoleja käytettiin myös kirjoituspöydän tuoleina. Tuoli on koottu Minimunduksen kitistä. Kartanossa se sijaitsee talon emännän kampauspöydän ääressä.

Barockstol
Tämä barokkituoli on 1600-luvun puolivälistä. Siinä on spiraalikuvioidut jalat ja se on verhoiltu tummalla nahalla. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Tuolilla ei ole vielä paikkaa kartanossa, mutta se sopisi hyvin johonkin miehekkääseen ympäristöön, kenties kirjaston takahuoneeseen.

Gunnebomodell
Tämän tuolin tyypillinen piirre ovat auringonkukkakuviot selustassa. Erikoista tuolissa on etujalkojen päättyminen sorkanmuotoisina. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta.
Tuoli on maalattu tummanruskeaksi ja verhoiltu kirjavalla kankaalla. Kartanossa sillä ei ole paikkaa, ainakaan vielä.

Halwyska kökstolen
Tämä tuoli on 1900-luvun alusta ja sarjan niitä on omistanut tukholmalainen Wilhelmina von Halwyl, joka tilasi niitä keittiön tuoleiksi. Tuolin runko on ostettu kittinä Kottetoysta. Tuoli on maalattu valkoiseksi, mutta ei ”väärän” vuosisadan vuoksi sovi kartanoon.

Hjärtestolen
Tämä on Kottetoyn tuolikerhosta muistaakseni kerholahjana saatu moderni sydäntuoli.

2 kommenttia:

dora kirjoitti...

Dificil elegir un estilo, todas son preciosas. Felicidades

Tingeling kirjoitti...

Gracias Dora! Me gusta el estilo rococo más que los otros - el segundo es estilo neoclassico.