Jouluaterian alkupalat nautittiin 1700-luvulla ns. pienestä voileipäpöydästä, jossa paloviinan lisäksi tarjottiin erilaisia pikkuruokia alkupaloina. Jo 1600-luvulla tarjottiin paloviinaa ennen ruokailua. Paloviinan raaka-aineena oli ruis. Koska viina ei ollut puhdasta alkoholia, se maistui pahalta. Niinpä viina maustetiin voimakkaasti sokerilla ja yrteillä, mm. aniksella, koiruoholla ja sitruunalla. Ainakin kolmea sorttia piti olla. Kaikkea alkoholia kutsuttiin nimellä wiina. Lasit oliva pienet ja kartionmuotoiset. Kippis!
Before the dinner apetizers were served from so called sandwitch table of bread, sausages etc. with distilled spirits made of rye. Because the liquor was not pure alcohol it did not taste very good and it was spiced heavily with sugar and herbs, e.g. with anis, Arthemisia absinthium and lemon. At least there should be three different sorts of this drink. The glasses were small and cone shaped. Cheers!
4 päivää sitten
1 kommentti:
Kiitos, en maistaa anis likööri :)
Lähetä kommentti